314. Donald Trump: a franciák maguknak köszönhetik a terrorizmust

Az amerikai republikánusok elnökjelöltje szerint a terrortól sújtott nemzetek maguknak köszönhetik a helyzetüket, mivel beengedtek embereket a területükre. Ezt Trump az NBC Meet the Press című műsorában mondta.

Trump azt javasolja, hogy “fel kell függeszteni” a migrációt a terror sújtotta országokból, így Németországból és Franciaországból, amíg nagyon szigorú átvilágítási mechanizmusokat nem vezetnek be (mellékes megjegyzés, de azért fontos: az USA-ban is van vita arról, hogy a menekülteket “eléggé” átvilágítják-e, elvileg van erre protokoll, tehát átvilágítják őket).

A republikánus elnökjelöltek szerint ez a szigorítás területi alapú kiterjesztése lenne a muszlimokat kitiltó javaslatának. Nem zárja ki a franciák teljes kitiltását sem az USA területéről.

Én egyelőre ezt nem nagyon akarom elemezni (bár amerikai belpolitikai szempontból értem, miért mond ilyet). Nemzetközi politikai szempontból csak nyugtázzuk, hogy Trump nemcsak Putyin-barát és kvázi NATO-ellenes, hanem ilyeneket is javasol.

Ha valakinek kedve van, akkor a teljes beszélgetést itt nézheti meg:

 


Nem felejtettél el valamit? Ha tetszett az írás, akkor kérlek, oszd meg barátaiddal, hagy olvashassák ők is (alább a gombok 🙂 )

 

 

Comments

comments