371. Marine Le Pen elkezdte a kampányát

Nem is elkezdte, inkább mondjuk azt, hogy Marine Le Pen folyamatos kampányüzemmódban működik, de most felavatták a kampányközpontot és bemutatták a kampánycsapatot is.

A dolog még a múlt héten történt, és kicsit elvitte róla a figyelmet Emmanuel Macron jelöltsége, no meg a republikánus előválasztás, de ettől még fontos. Fontos információ, hogy a kampánycsapat Marine Le Pen párton belüli bizalmasait, vagy bizalmasainak a bizalmasait takarja, illetve gesztusként egyéb vezetőket is beemeltek a körbe.

Kisebb külön felhördülést okozott a kampánylogó, egy kék rózsa, amely egyes szocialisták szerint egy baloldali jelkép ellopását jelenti, de kritizálták mások is. Tény, hogy a rózsa a szocialisták jelképe, és nem véletlen, hogy a baloldali populizmusra nyitó FN-jelölt ezt választotta. De hát a rózsa nincs védjeggyel védve, mint tudjuk…

 

À quelques minutes de l’inauguration de mon local de campagne, je vous révèle en exclusivité mon logo de campagne. #AuNomDuPeuple #Marine2017

A photo posted by Marine Le Pen (@marine_lepen) on

 

A francia közvélemény-kutatók úgy vélik, hogy kidolgozták a módszereket a rejtőzködő FN-szavazók problémájának a korrekciójára, és úgy látják, hogy Le Pen nem nyerhet, az elemzői konszenzus viszont az (és ezzel én is egyetértek), hogy a Trump-hatás nagyon megdobta az elnöki esélyeit.

(A kiemelt kép forrása Marine Le Pen Facebook-oldala.)


Nem felejtettél el valamit? Ha tetszett az írás, akkor kérlek, oszd meg barátaiddal, hagy olvashassák ők is (alább a gombok 🙂 ).

Comments

comments