391. Fillon kifárasztásra játszik, miközben lényegi kérdésekről hallgat

François Fillon tegnapi sajtótájékoztatója egészen furcsa volt: úgy tűnt, Fillon nem is érti, hogy mi a gond a felesége foglalkoztatásával. Közben kiderült, fele sem igaz annak, amit a sajtótájékoztatón mondott (legalábbis tele van féligazságokkal – ha valakit érdekelnek a részletek, itt vannak).

Ugyanakkor a sajtókommentárok abban egyértelműek, hogy legalább a jobboldalon sikerült megfognia a bukási spirált (nemcsak a politikusok között, a republikánus bázisnak most kétharmada szeretné, ha Fillon maradna).

Egyelőre nem készültek a sajtótájékoztató utáni elnökválasztási felmérések, a legutóbbi mérések szerint Fillon most nem kerülne be a második fordulóba, kiesne a versenyből az első fordulóban.

Ugyanakkor jó néhány kérdés van, amelyekre továbbra sincs válasz, és ezek az ügy szempontjából az igazán lényegesek. 

Ezek közül szerintem továbbra is az a legfontosabb, hogy miért nem tudott senki Penelope Fillon állítólagos munkájáról, még a választókerületben sem, ahol ugye elvben Fillonnak dolgozott (azt sem tudni, hogy a matgánkiadónál, ahol szintén sokat keresett, pontosan mit csinált). 

Az sem világos, hogy Penelope Fillon asszisztensként miért keresett annyit, ha nem többet, mint egy képviselő… Fillon mondhatja, hogy mindez rendben van, és szerinte legális, de ez nem válasz a kérdésekre.

Úgy hírlik, hogy Fillon szerdán nyílt levélben fordul a franciákhoz a regionális sajtóban.Kérdés, hogy lesznek-e a levélben új elemek, illetve a hétfői érvei megismétlésével javulhat-e a támogatottsága.

Mindenesetre úgy tűnik, Fillon a közvélemény kifárasztására játszik, no meg arra, hogy a nyomozás az elnökválasztásig elhúzódik.

Úgyhogy holnap: folyt. köv.

Comments

comments