461. Emmanuel naplója: köszi, Trump!

Kedves naplóm, ismerd el, jól csinálom! Alig három hete vagyok elnök és a mindenit neki, jól csinálom! Még Trump is a kezem alá dolgozik!

Az van, amit akarok

Nem tudok olyan hülye viccet mondani, vagy annyira etikátlan minisztert kinevezni, hogy az a franciákat eltántorítsa. Isten áldja azokat, akik 2000 körül kitalálták, hogy az elnök- és a nemzetgyűlési választás ennyire közel legyenek egymáshoz; hála azoknak, akik felismerték, hogy így csak az elnök pártja nyerhet (na jó, kivéve, ha Le Pen lenne az elnök, de nem ő az elnök)!

Igen, jól csinálom. Három hét alatt demonstráltam, hogy fiatal korom ellenére bárkivel egy súlycsoportba kerülök, legyen az Trump, vagy Putyin.

Trump, a drága Trump: lehet rá számítani

Apropó, Trump. Ő segít nekem a legtöbbet! Ez a szerencsétlen Ferrand-ügy, Trump klímakilépős nyilatkozata nélkül lehet, hogy előbb égett volna ránk, mint így. Lehet, hogy Trump a belpolitikai bajait akarta kicsit enyhíteni (hát igen, csúnya ez az orosz-ügy). De az enyémeket is enyhítette!

Most mindenki azzal van elfoglalva, hogy Trump hülyeségeket beszélt-e (köszi, Laurent!), meg hogy szétrollkodtuk a Fehér Ház klímavideóját. Nem azzal hogy Ferrand így, meg Ferrand úgy… Hehe, jól csinálom, bizony, bizony! Ja, és Brigitte szerint is jól csinálom!

Alábecsülnek

De még mindig alábecsülnek. Nem baj, nincs jobb a politikában, mint amikor alábecsülnek. Akkor váratlanul tudsz odacsapni, és én az a fajta fickó vagyok, aki gátlástalanul odacsap, ha kell!

De azért én is alábecsültem az sajátjaimat.

Nehezen térek napirendre a Ferrand-dolog felett. Ő az egyik legmegbízhatóbb munkatársam, az egyik első emberem – ettől függetlenül az hét szentség, hogy az elnökségemet nem fogja tönkretenni. Nem hagyom, hogy tönkretegye az elnökségemet!

Kirúgjam? Mikor rúgjam ki?

Persze most vacak helyzetben vagyok. Ha most rúgom ki, azzal elismernénk, hogy – minimum etikailag – rosszat csinált. Ha később rúgom ki, amikor esetleg eljárás indul, akkor meg teljesen egyértelmű, hogy rosszat csinált, és nem én kontrollálom az ügyet… nehéz dolog ez.

Végül is mindegy. Így is, úgy is nyerni fogunk. A nehéz döntéseket majd a választás után meghozom. Nehéz meló ez, de az én melóm! Halljátok? Az enyém!

És egyelőre jól csinálom.

(Kiemelt kép: pixabay.com)

Comments

comments

461. Emmanuel naplója: köszi, Trump!” bejegyzéshez 2 hozzászólás

Hozzászólások ezen a részen nem engedélyezettek