468. A Franciaország-szakértő egy napja

Gyakran kérdezitek tőlem, hogy mivel foglalkozik egy Franciaország-szakértő a gyakorlatban? Olvas és ír, rendben, de ezen túlmenően? Kiválasztottam egy napot, amikor nem egyszerűen a gép előtt ültem, hanem programjaim is voltak. És igen, közkívánatra most lerántom a leplet a titokról!

05:45 Ébredés, öltözés és sminkelés

Jövés-menés, közben vallásos hit abban, hogy 06:10-re lehetséges az elkészülés (haha!).

06:13 Félálomban botorkálás a taxihoz

Gyors hírolvasás. Közben intenzív reménykedés, hogy a Kossuth Rádió stúdiójában lesz kávé. Ha élő adásba mész, ez eladható közérdeknek, nem?

06:39 A Franciaország-szakértő nyilatkozik

A szakértő kapott kávét, viszont rájött, hogy éhgyomorra nagyon pocsék dolog kávét inni. Hét órától kellemetlen gyomortájéki tünetek, vágyakozás némi reggeli után.

07:30 Megérkezik Attila

Reggeli, közben rendes heti megbeszélés Attilával, kiváló asszisztensemmel – ezúttal a szokásosnál fél órával korábban. Hivatásos szabotőrünk (Briós cica) természetesen mindent megtesz, hogy ne csak a munkára figyeljünk. A szabotázs befejezése után hasznos munka és édesded cicaszundikálás az asztal közepén.

09:00 Telefonos interjú 54 percben

Egy napilap hosszabb interjút kér. Telefon elő, füles be, hajrá!

10:20 Hírek átfutása, telefonok

Ja, meg levegővétel és uzsi. Egészségtelen. Életmentő.

12:00 Tea ebédidőben Gyarmati Istvánnal

Megállapítjuk, ez a találkozó kevésbé munka, mint fun. Közben a Franciaország szakértő visszaszerzi egy hete elhagyott telefontöltőjét. Ez itt a reklám helye: ilyen jó fej a nagy kedvenc Centrál Kávéház.

14:00 A Heti TV stúdiójában a Franciapolitika felvételén

Balázs Péter volt külügyminiszterrel a francia-német együttműködés kilátásairól, no meg arról, hogy mire számíthatnak a V4-ek, és mi magyarok. A beszélgetést teljes terjedelmében itt nézhetitek meg!

Balázs Péter volt külügyminiszter a Franciapolitika adásában

Ezután egyeztetés a Heti TV stúdiójában, némi agyalás, hogy hogy tudunk előrelépni az együttműködésünkben, a francia politika népszerűsítésében.

16:30 Késői ebéd sógornővel

Ideje volt. Mármint enni is, meg sógornőzni is. Közben a Franciaország-szakértő telefonja 16 óra körül végleg lemerül, töltési lehetőség nincs. Tableten meg nem tudnak hívni. Sóhaj.

19:30 A sóher

Blogposzthoz – filmkritikához. Még szombaton is nehéz eldönteni, hogy az álmosságtól és a fáradtságtól akar az ember a filmen elaludni, vagy mert nem tetszik. Pedig annyira nem rossz. Vagy mégis? Lehet, hogy érdemes rá még egyet aludni…

21:45 Otthon, édes otthon, avagy a Franciaország-szakértő kidől és az ágyba bedől

Telefontöltés, dühös hívások összeszámolása, macskasimogatás, gyors kidőlés. Ez volt a Franciaország-szakértő rohangászós napja!

Comments

comments

468. A Franciaország-szakértő egy napja” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások ezen a részen nem engedélyezettek