FF8. Egy jó kis francia kávézó Budapesten

Amikor Perintfalvi Rita kolléganőmmel a Biblia – Politika – Misztika témáin dolgozunk, gyakran megfordulunk az à table! nevű francia kávézóban a Wesselényi utcában (közel van a stúdióhoz, mondhatni, a legjobb helyen van). A Franciapolitika vendégeit is a beszélgetés után időnként áthívom ide, elvégre mi lehetne jobb egy kis levezetésre, mint egy klasszikus, belevaló café vagy café au lait?

A kávé, csakhogy egy látszólag lényegtelen részlettel kezdjem, ilyen klassz kis poharakban érkezik (mi legalábbis nagyon jól szórakozunk rajta):

Azon már kevésbé élvezkedünk, hogy igen szélesek a bűnözési lehetőségek, és ritkán sikerül ellenállnunk (de a finnyásaknak készül egy paleo süti is, hurrá!):

Meg van sok minden más is: croissant, pain au chocolat, baguette… nyamm.

Kellemes, kedves kis hely, egyetlen hátránya, hogy teljes kiőrlésű cuccokat alig tartanak. De én azért kitartóan lobbizok, hogy ez változzon (kb. minden alkalommal, ha betévedek).

Ajánlom Nektek ezt a franciás hangulatú helyet – nekem, nekünk nagyon “bejött” (bizony, ez a fajta ajánlgatás is a Frankofónia rovatom lényege, és ezt a rovatot igyekszem mostantól kicsit komolyabban venni!).
Sőt, ha ismertek francia/franciás kávézót, éttermet, könyvesboltot, céget, intézményt srb., amelyről érdemes lenne írni, feltétlenül küldjetek üzenetet! 

Ki tudja, lehet, hogy egyszer össze is futunk valahol :)?

(A kiemelt kép forrása: pixabay.com)

Comments

comments

FF8. Egy jó kis francia kávézó Budapesten” bejegyzéshez egy hozzászólás

Hozzászólások ezen a részen nem engedélyezettek